Nieuws Juni 2014

13-06

Hoofdrol Neymar in WK-zege Brazilië

Donderdag 12 juni is het wereldkampioenschap 2014 officieel van start gegaan. Na de openingsceremonie was het gastland Brazilië dat mocht aftrappen tegen Kroatië en in een overwegend geel gekleurd stadion te São Paolo begonnen de gastheren hun mondiale campagne met een zege.

Brazilië begon gretig en met enige druk op de schouders aan de wedstrijd en vocht tegen en goed opgestelde Kroatische defensie. Kroatië weerstond de openingsminuten echter uitstekend en zag zelfs het eerste doelpunt van het WK 2014 op het scorebord verschijnen nadat Marcelo na tien minuten onhandig de bal in eigen doel werkte.
Lang kon Kroatië niet van de voorsprong genieten. Het was uitgerekend Neymar Júnior, die nog gretiger was dan al zijn medespelers, die de gelijkmaker binnenschoot en daarmee Brazilië binnen en buiten het stadion deed ontploffen.

In de tweede helft was Kroatië sterker en zette Brazilië allesbehalve sterk spel neer. Lange tijd leek het 1-1 te blijven, maar uiteindelijk trok de Seleçao toch aan het langste eind. In de zeventigste minuut ging Fred dramatisch liggen binnen het doelgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Gemakkelijk gegeven, maar een buitenkansje voor Brazilië. Neymar schoot de bal niet onberispelijk in en de keeper van Kroatië zat er nog bij, maar de bal verdween desondanks in het doel, waarmee Neymar zijn tweede van de avond maakte en zijn ploeg op voorsprong bracht.
Kroatië zette aan en leek dicht bij de gelijkmaker, maar de score bleef onveranderd tot Oscar in de extratijd het derde Braziliaanse doelpunt aantekende en definitief de genadeklap uitdeelde.