Nieuws September 2013

11-09

Interland resultaten

Diverse spelers van FC Barcelona kwamen dinsdag avond en nacht in actie bij interlands.

Zo voetbalden Valdés, Fàbregas, Iniesta, Xavi en Pedro met het Spaanse nationale team in het Zwitserse Genève vriendschappelijk tegen het Chileense elftal met Alexis Sánchez. De Chilenen boden La Roja goed tegenstand en kwam zelfs tegen de verwachtingen in al binnen vijf minuten op voorsprong. Eduardo Vargas ontsnapte aan buitenspel en passeerde eenvoudig Víctor Valdés met een lage inzet. Alexis kreeg twintig minuten later zelfs de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn schot ging rakelings voor het Spaanse doel langs. Vlak voor rust kwam La Roja langszij door een goede voorzet van Pedro vanaf de rechterkant. Roberto Soldado kopte de bal bij de tweede paal binnen. Toch gingen de twee ploegen niet met een
1-1 stand de rust in, want in de 44e minuut wist Vargas te ontsnappen aan Raul Albiol. De doelpuntenmaker van de openingstreffer had hierna de hoek voor het uitzoeken en passeerde Valdés vrij eenvoudig. In de tweede helft ging het team van Vicente Del Bosque wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel van Spanje was niet echt spetterend. In de blessuretijd zette Pedro nog een keer aan en zijn voorzet werd binnen gegleden door Navas. Hierdoor eindigde het oefenduel in een 2-2 gelijkspel.

Lionel Messi heeft zich met Argentinië dinsdagnacht geplaatst voor het WK 2014 in Brazilië. De Argentijnen zijn met nog twee duels te gaan al zeker van plaatsing. In Asunción werd Paraguay met maar liefst 2-5 verslagen. Aanvoerder Messi scoorde al in de 11e minuut vanaf de penaltystip nadat Sergio Agüero neer was gehaald door doelman Roberto Fernández. Agüero scoorde later in de eerste helft de 1-2 op aangeven van Messi en in de tweede helft schoot Messi nogmaals een penalty binnen. Vanaf de stip scoorde Lionel voor 1-4 nadat hij zelf was neergelegd.

Neymar boekte met Brazilië een 3-1 overwinning op Portugal. De aanvaller speelde 88 minuten in de vriendschappelijke interland in Boston en was betrokken bij alle Braziliaanse treffers. Neymar verzorgde de corner waaruit Thiago Silva de score opened, scoorde zelf de tweede van Brazilië en gaf de assist op Jô die in de 49e minuut de 3-1 eindstand op het scoreboard zette.