Nieuws September 2011

02-09

Karige selectie

Donderdag stond er maar een karige selectie op het trainingsveld in het Ciutat Esportiva. Keita vertrok als laatste international om zich te melden bij het elftal van Mali voor het kwalificatieduel voor de Afrika Cup of Nations. Daarmee waren er maar vijf blaugrana spelers over voor de gebruikelijke training.

De afwezigheid van de veertien internationals was duidelijk te merken. Veld twee van het Barça trainingscomplex was uitzonderlijk leeg. In tegenstelling tot anders sloot Barça B zich ook niet aan bij de kleine groep, aangezien zij zelf werken aan de voorbereiding op het duel tegen Cartagena van aanstaande zondag. Alleen Masip, Deulofeu, Femenía en Lobato meldden zich.

Ook Pep Guardiola was afwezig, in verband met zijn verschijning op het Elite Coaches’ Forum in Nyon, waardoor Tito Vilanova de sessie overnam. Hij werkte met Pinto, Fontàs en de geblesseerde Puyol, Maxwell en Afellay. Adriano en Muniesa werkten zelf aan hun herstelprogramma, terwijl Piqué alleen in de fitnessruimte trainde.

De overgebleven groep zal alleen vrijdagochtend nog trainen, waarbij het eerste kwartier open is voor publiek. Dit zal tevens de laatste training van de week zijn, want de spelers hebben een paar dagen vrij gekregen.