Nieuws Maart 2015

29-03

Kroatië wint van Noorwegen

Ivan Rakitić heeft met Kroatië gewonnen van Noorwegen. In Zagreb werd het 5-1. De Barça middenvelder Rakitić werd een kwartier voor tijd, bij de 3-0 tussenstand, gewisseld voor Gordon Schildenfeld. Alen Halilović zat het gehele duel op de bank.

Het duel kwam pas laat op gang. Na een half uur spelen kwam de thuisclub door een treffer van Marcelo Brozović op een 1-0 voorsprong. Voor rust wisten beide ploegen geen grote kansen te creëren, waardoor de ruststand 1-0 op het scorebord stond.

In de tweede helft wisten de Kroaten het doel beter te vinden. Na een mooie combinatie tussen Ivan Perišić en Rakitić wist Perišić de score te verdubbelen. Halverwege de tweede helft scoorde Ivica Olić de 3-0 voor Kroatië. Verdediger Vedran Ćorluka liep in de tien minuten die volgden, tegen twee gele kaarten aan, waardoor hij het veld moest verlaten. Bij de tweede overtreding van de verdediger kregen de Noren zelfs nog een penalty. Deze werd door Tarik Elyounoussi gemist. Alexander Tettey wist voor Noorwegen een tegentreffer te scoren. In de laatste vijf minuten wisten Gordon Schildenfeld en Danijel Pranjić bepaalden de eindstand op 5-1.

Door deze overwinning staat met Kroatië met dertien punten uit vijf duels op de eerste plaats in groep H, twee punten voor op de nummer twee, Italië. De Italianen kwamen zaterdag in Bulgarije niet verder dan 2-2.