Nieuws Augustus 2011

25-08

Loting Champions League

In het Grimaldi Forum in Monaco is donderdag om 17:45 uur de loting voor de groepsfase van de Champions League. Voor de groepsfase hebben 11 voormalige CL-kampioenen en vijf nieuwkomers zich geplaatst. Maar liefst 18 landen zijn vertegenwoordigd in de competitie en Engeland en Spanje zijn het beste vertegenwoordigd met elk vier clubs.

Trabzonspor is de vervanger van Fenerbahçe in de groepsfase van de Champions League. Dat maakte de Europese voetbalbond UEFA bekend. Kampioen Fenerbahçe werd door de Turkse voetbalbond uitgesloten van deelname door het ingestelde onderzoek naar corruptie. De UEFA juicht de beslissing van de Turkse bond toe. “Die is in lijn met ons zero-tolerancebeleid tegen omkoping. Ze hebben laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus algemeen secretaris Gianni Infantino van de UEFA.

Ruud Gullit assisteert bij de loting voor de Champions League en wordt betrokken bij de uitreiking van de Gouden Bal aan Messi, Xavi of Ronaldo (Real Madrid).

POT 1: FC Barcelona, Manchester United, Chelsea, Bayern München, Arsenal, Real Madrid, FC Porto en Internazionale.

POT 2: AC Milan, Olympique Lyon, Shakhtar Donetsk, Valencia, Benfica, Villarreal, CSKA Moskou en Olympique Marseille.

POT 3: Zenit St. Petersburg, AJAX, Bayer Leverkusen, Olympiakos Piraeus, Manchester City, Lille, Basel en BATE Borisov.

POT 4: Borussia Dortmund, Napoli, Dinamo Zagreb, APOEL Nicosia, Trabzonspor, Racing Genk, Viktoria Plzen en Otelul Galati.