Nieuws Juli 2012

19-07

Mascherano: “Komst naar Barça beste beslissing ooit”

Woensdag stond Messi de pers te woord en donderdag was het de beurt aan zijn landgenoot Mascherano. El Jefecito staat op het punt om zijn contract te vernieuwen tot 2016. Het afgelopen seizoen bewees Mascherano van grote waarde zijn voor Barça. Messi gaf woensdag al aan dat hij erg belangrijk is, zowel op het veld als in de kleedkamer.

Mascherano over zijn vernieuwing: “ We zitten goed op schema en hopen het snel af te ronden. Ik ben hier gelukkig. Ik voel me gewaardeerd en wil graag nog jaren door. Mijn komst naar Barcelona is de beste beslissing van mijn leven. Ik heb vertrouwen gekregen en dat wil ik blijven houden”.  Afgelopen jaar was hij meer te vinden in het centrum van de verdediging dan zijn vertrouwde positie in het centrum op het middenveld. “Ik ben comfortabeler op het middenveld, maar ik zal spelen waar de trainer me nodig heeft. Ik zal profiteren van de kansen die ik krijg, en daarna presteren”.

Mascherano heeft een duidelijke voorkeur wie de Gouden Bal moet winnen. Niet geheel onpartijdig hoopt hij dat zijn landgenoot en vriend natuurlijk wint: “Het is persoonlijke keuze, een kwestie van smaak. Ik zou kiezen voor Messi. Daarna komen Xavi en Iniesta. Het gaat niet perse om de titels die gewonnen zijn. De man heeft bijna 80 goals gescoord”.

Vilanova heeft aangegeven graag een speler erbij te halen voor de positie van verdedigende middenvelder. De positie die Mascherano normaal bespeeld. Javi Martínez is een belangrijke kandidaat voor een transfer: “Het is een geweldige speler die alle kwaliteiten heeft om te spelen voor een groot team als Barça. Hoe meer concurrentie er is, hoe beter de stimulans in de groep is”.