Nieuws Augustus 2012

15-08

Messi en Iniesta genomineerd voor UEFA Beste Speler

Lionel Messi en Andrés Iniesta horen bij de laatste drie voor de UEFA Beste Speler in Europa award voor het 2011/12 seizoen. De Argentijn won de eerste editie van deze prijs, die uitgereikt wordt aan de beste speler die uitkomt in één van de competities van de Europese Federatie, ongeacht zijn nationaliteit. Messi, winnaar van de Gouden Schoen en de topscorer in de Champions League de afgelopen vier seizoenen, was in 2011/12 weer goed voor nog een uitzonderlijk seizoen. Iniesta was natuurlijk onderdeel van het winnende Spaanse team van het EK 2012 en werd verkozen tot Speler van het Toernooi.

De derde speler die tot de top drie behoort, is Cristiano Ronaldo. De winnaar zal bekendgemaakt worden tijdens de loting voor de Champions League, op 30 augustus in Monaco. Het stemmen op deze drie spelers zal live via een elektronisch stemsysteem plaatsvinden.

In de lijst van spelers was ook Xavi Hernández te vinden en hij eindigde op de vijfde plek. Het stemmen werd gedaan door 53 sportjournalisten van elke federatie en deze mensen leverden elk een top vijf in. Afgelopen jaar nog werd Xavi derde ná Andrea Pirlo (Juventus) en vóór spelers als Iker Casillas (Real Madrid), Didier Drogba (momenteel bij Shanghai Shenhua), Petr Cech (Chelsea) en Falcão (Atletico Madrid).

De volledige lijst bevatte overigens 32 genomineerde spelers en werd bekendgemaakt door de UEFA op 16 juli. Vier Barça-spelers stonden hierop: Messi, Iniesta en Xavi, en ook Cesc Fàbregas.