Nieuws September 2010

30-09

Messi ontvangt Gouden Schoen

Lionel Messi wist in het vorige seizoen 34 doelpunten te maken. Dit was genoeg om Europees Topscoorder te worden. De bijbehorende prijs, de Gouden Schoen, had hij nog niet ontvangen. Deze schoen mocht hij donderdagmiddag in ontvangst nemen.

Het was voor Messi de eerste keer dat hij deze prijs in ontvangst mocht nemen. Met zijn 34 goals had hij vijf goals meer gemaakt als Didier Drogba van Chelsea en Antonio Di Natale van Udinese.

Het vorige seizoen was het vijfde seizoen van hem bij de selectie van FC Barcelona. In de voorgaande seizoenen wist hij regelmatig het doel te vinden, maar hij wist nooit eerder het grote aantal van 34 doelpunten te maken. In het seizoen 2008-09 maakte hij er 23 en in de seizoenen daarvoor was zijn maximum aantal doelpunten 14 in een seizoen.

De Gouden Schoen was de enige grote individuele prijs die Messi nog niet gewonnen had. Eerder wist hij namelijk al de prijs FIFA World Player en de Gouden Bal te winnen. De Gouden Schoen zal vanaf de komende week ook weer te zien zijn in het Museum van FC Barcelona.

Tevens zal Messi zondag in de wedstrijd tegen Real Mallorca met aangepaste schoenen spelen. Dit zijn goud kleurige Adidas schoenen met daar op 34 ballen afgebeeld.