Nieuws Maart 2012

02-03

Messi: “Wil voor altijd bij Barça blijven”

Lionel Messi gaf deze week aan dat hij het liefst voor altijd bij Barça wil blijven voetballen. Of Josep Guardiola volgend jaar nog zijn coach is nog de vraag. De Argentijn voelt zich goed onder Guardiola en hoopt dat hij niet vertrekt. “Ik weet niet wat hij denkt”, vertelt Messi aan La Red. “We wachten zijn beslissing af. Maar ik hoop dat hij nog langer bij ons blijft. Dat zou het beste zijn voor ons. Het is in ieder geval een situatie waarover goed moet worden nagedacht.”

Mocht Guardiola besluiten toch niet te verlengen, dan weet Messi al wel wie Barça moet aantrekken. De Argentijn is onder de indruk van de prestaties van Marcelo Bielsa die met Athletic Bilbao in de finale van de Copa del Rey staat en een knappe vijfde plek in de Primera División bezit. “Het is prachtig dat het zo goed gaat met Bielsa”, zegt Messi over zijn landgenoot. “Ik heb altijd al gezegd dat hij een trainer is waar ik van houd. Er wordt gezegd dat hij hetzelfde is als Guardiola.”

Messi is totaal niet bezig met een vertrek uit Catalonië en wil het liefst voor altijd onder contract staan bij Barça. "Het is mijn intentie om altijd bij de club te blijven. Ik ben hier al lang. Dit is mijn thuis. Ik heb niet de intentie om te vertrekken. Als het aan mij ligt blijf ik voor altijd bij Barcelona."