Nieuws Juni 2013

06-06

Messi wint Pichichi trofee en Gouden Schoen

Ondanks dat Messi het einde van het seizoen heeft afgesloten met een blessure en daardoor niet alle wedstrijden heeft gespeeld. Toch mag de beste speler van de wereld weer twee prijzen in ontvangst nemen. De Argentijn wist 46 doelpunten te maken voor FC Barcelona en haalde hiermee de Pichichi trofee binnen. Naast deze Spaanse prijs, mag hij ook de gouden schoen in ontvangst nemen. Het is voor hem de derde keer dat hij beide prijzen in ontvangst mag nemen.

In de klassementen van beide prijzen, wordt Messi gevolgd door de Madrileen Ronaldo. Hij wist twaalf keer minder het net te vinden, hierdoor versloeg de Argentijn de Portugees met 24 punten verschil. Messi behaalde een totaal van 92 punten, Ronald 68 punten, Cavani 58 punten, Falcao eindigde op 56 punten en de Nederlander Van Persie behaalde 40 punten minder als Messi en kwam op een totaal van 52 punten.

Met het winnen van de Europese Gouden Schoen heeft Messi er weer een record bij, want er is nog geen enkele speler geweest die drie maal de Europese Gouden Schoen heeft gewonnen. Cristiano Ronaldo, Gerd Müller, Diego Forlán en Thierry Henry zijn enkele spelers die de Gouden Schoen twee maal wisten te winnen.