Nieuws April 2014

29-04

Mijn vader was mijn eerste liefde

Maandag was de kathedraal van Barcelona gastheer voor herdenkingsdienst van Tito Vilanova. Ongeveer 1500 zaten de dienst bij waaronder de selectie van Barça.

Het was kardinaal aartsbisschop Lluís Martínez Sistach van Barcelona die de ceremonie voorzat. De eerste rij werd bezet door de familie van Tito. Naast hen zat de Blaugrana selectie met op de voorste banken de aanvoerders Puyol, Xavi, Valdés en Iniesta.

Het was een zeer emotionele bijeenkomst waar de 45 jarige oud coach werd herdacht.Voorzitter Bartomeu sprak tijdens de bijeenkomst: "Vandaag is een trieste dag. We moeten afscheid nemen van een nederig en eerlijk man. Ik wil hem vanaf hier namens alle voorzitters en barcelonismo een laatste afscheid geven." 

Zijn familie vergezelde hem tot het einde. Adéu Tito, we zullen je nooit vergeten." 

Ook Jordi Roura sprak: "Vriend, partner en broer, zonder jou is er een grote leegte. Je was altijd trouw aan jezelf, altijd discreet. Voor altijd en eeuwig, Tito Vilanova."

De meest emotionele toespraak kwam van zijn dochter Charlotte: "Mijn vader was mijn eerste liefde. Hij heeft me geleerd om te vechten voor mijn dromen. Zijn inspanningen brachten hem ertoe om zijn droom te vervullen. Ik zal hem missen."