Nieuws Januari 2020

20-01

Moeizame winst op Granada: 1-0

Geen regen. Wel een revanche. Beter zo dan andersom. Maar wat ging het moeizaam. Grote winst is dat Barça weer bovenaan staat. Geen wervelend voetbal. 81% balbezit maar nauwelijks kansen. Granada had een muur opgetrokken met de daarbij behorende overtredingen. Ruststand: 0-0.

De eerste echte kans was in de 66e minuut voor Granada. De paal stond een doelpunt in de weg. Sanchez (Granada) liep vervolgens tegen zijn 2e gele kaart op: rood. FC Barcelona ging op zoek naar een doelpunt en dat kwam er.

Messi scoorde in de 75e minuut de 1-0 na een mooie aanval met Griezmann en Vidal in de hoofdrol. Tikkie, takkie. Camp Nou ging uit zijn dak. Toch nog 3 punten (en de koppositie) na een winderige moeizame avond. Setién weet wat hem te doen staat.

Volgende wedstrijd in La Liga: a.s. zaterdag uit naar Valencia (16.00 uur).