Nieuws Augustus 2014

03-08

OGC Nice - Barça 1-1

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen stond zaterdagavond het tweede oefenduel op het programma tegen OGC Nice. In het Allianz Riviera stadion in de Franse badplaats werd het 1-1.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan het duel waardoor aan beide kanten kansen opleverden. Toch duurde het tot de 20e minuut voordat het eerste doelpunt viel. De scheidsrechter gaf de thuisclub een penalty toen Gerard Piqué Darío Cvitanic wegduwde. Na dit doelpunt zetten de blaugrana’s aan voor de gelijkmaker. Zowel Andrés Iniesta als Jordi Alba waren dichtbij, maar wisten voor rust niet meer te scoren. Grote smet op de eerste helft was het uitvallen van Martín Montoya. De verdediger raakte aan zijn enkel geblesseerd toen hij de bal voor wilde geven. Hij werd kort voor rust vervangen door Patric.

De tweede helft had Luis Enrique het team op liefst zeven plaatsen. Hierdoor werd het spel van Barça gretiger en aanvallender. Het duurde tot de 68e minuut voordat er een treffer kwam. Xavi wist een penalty te benutten. Na de gelijkmaker kreeg Barça nog wel kansen via Gerard Deulofeu, Munir en Sandro, maar er werd niet meer gescoord.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Montoya (38’ Patric), Piqué (46’ Bartra),