Nieuws Juli 2012

03-07

Olympische ploeg Spanje

Jordi Alba moet zijn vakantie nog even uitstellen. De verdediger is samen met zijn nieuwe teamgenoten Thiago Alcántara, Cristian Tello en Martín Montoya door Luis Milla, bondscoach Olympisch team Spanje, uitgenodigd om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 21 juli tot en met 13 augustus in Londen.

Twee dagen na de winst op het EK heeft de Spaanse bond de voorselectie voor de Olympische Spelen in Londen bekend gemaakt. Als dispensatiespelers werden drie spelers van de kersverse Europees kampioen toegevoegd aan de voetbalploeg: Jordi Alba, Javi Martínez en Juan Mata.

Spanje is tijdens de Spelen ingedeeld in Groep D, samen met Japan, Honduras en Marokko. In 2008 en 2004 ontbrak La Roja, maar in de edities daarvoor deed Spanje het doorgaans goed: in 2000 verloren ze de finale, in 1996 was de kwartfinale het eindstation en in 1992 werd het toernooi gewonnen.

Luis Milla heeft in totaal 22 spelers opgeroepen, maar daarvan zal hij nog van vier afscheid moeten nemen, maar de drie dispensatiespelers zijn zeker van deelname.

De voorlopige Spaanse Olympische selectie:

Doel: David De Gea (Manchester United), Joel Robles Blázquez (Atlético Madrid) en Diego Mariño (Villarreal)

Verdediging: Jordi Alba en Martín Montoya (Barça), Mikel San José (Athletic Bilbao), Álvaro Domínguez (Borussia Mönchengladbach), Alberto Botía (Sporting Gijón), César Azpilicueta (Olympique Marseille) en Iñigo Martínez (Real Sociedad)

Middenveld: Thiago Alcántara (Barça), Koke (Atlético Madrid), Isco (Málaga),
Oriol Romeu (Chelsea), Javier Martínez en Ander Herrera (Athletic Bilbao)

Aanval: Cristian Tello (FC Barcelona), Juan Mata (Chelsea), Rodrigo (Benfica),
Iker Muniain (Athletic Bilbao), Adrián López Álvarez (Atlético Madrid) en
Álvaro Vázquez (Espanyol)