Nieuws Augustus 2012

26-08

Osasuna - Barça 1-2

FC Barcelona kwam zondagavond goed weg in Pamplona. De blaugranas kende een moeilijke tegenstander in Osasuna die het met krachtvoetbal net niet wisten te halen. Aan de hand van wie anders dan Messi wist Barça de drie punten mee naar huis te nemen.

Het duel begon heel rommelachtig. Osasuna kreeg al direct in de eerste minuut een goede kans. Valdés voorkwam met een knappe redding na een schot van Cejudo een vroege achterstand. Langzaam leek Barcelona controle te krijgen over het duel, en met een schot op de paal van Tello stonden ze bijna op voorsprong. Toch kwam de thuisploeg op 1-0. Llorente schoot knap binnen bij de tweede paal na een voorzet van Lamah. Barça opnieuw op achterstand in Pamplona. Iniesta kreeg een opgelegde kans voor een snelle gelijkmaker, maar wist de bal voor opendoel niet goed te raken. Barça bleef het lastig houden tegen Osasuna. Beide ploegen wisten kansen te creëren. Messi zag zijn schot gered worden en aan de andere kant voorkwamen Valdés en Piqué een tweede goal van Osasuna.

De tweede helft ging de strijd door. Barça probeerde met druk grip te krijgen op het vechtvoetbal van Osasuna. Maar echte kansen wisten de blaugranas niet te creëren. Een schot van Messi werd een makkelijke prooi voor doelman Andrés Fernández. De thuisploeg zelf kreeg nog goede kansen met een kopbal van Llorente en Lamah die de bal voorlangs zag gaan. De grootste kans was voor Nino. Na makkelijk vallen van Busquets kreeg hij een open kans voor Valdés. Zijn schot ging opgelucht via de buitenkantpaal achter. Tito Vilanova mocht na deze actie het veld verlaten omdat hij openlijk liet weten dat Busquets een vrije trap had verdiend. Vanaf de spelerstunnel ging hij voor alles of niets en liet Pedro, Xavi en Villa invallen. Direct na de wissel van Villa was daar de gelijkmaker. Na een goede aanval wist Alexis de bal breed te leggen op Messi. De Argentijn kon er net zijn voet tegen aanzetten voor de 1-1. Na de goal mocht Osasuna met 10 man verder nadat Puñal na protesteren het veld mocht verlaten. Dat nekte Osasuna. Een paar minuten later was het Messi die de 3 punten voor Barcelona binnenhaalde. Alba zag de aanvaller goed vrij staan in de 16, die met een geplaatst schot Barça op voorsprong zette. Door het oog van de naald, maar Barça wint ook het tweede duel in La Liga. Messi staat in die twee duels al op vier doelpunten.

Opstelling Barça: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Alba, Fàbregas (62’ Pedro), Busquets, Iniesta (69’ Xavi), Alexis, Messi en Tello (74’ Villa)