Nieuws Mei 2012

04-05

Pedro: “Ik ben weer helemaal terug”

Alhoewel hij toegaf dat het een ongewoon seizoen is geweest door alle blessures, kijkt Pedro erg uit naar de finale van de Spaanse beker. De aanvaller hoopt die wedstrijd in de basis te mogen beginnen: “Ik ben weer helemaal terug; fit en gemotiveerd.”

De aanvaller wilde in de persconferentie gebruik maken van de gelegenheid om zijn dankbaarheid aan Josep Guardiola te uitten: “De coach gaf me de kans om mijn droom waar te maken: voetballen voor het eerste elftal.” Sinds Guardiola hem opnam in de selectie van Barça, is Pedro belangrijk geweest voor het team. Helaas hebben blessures ervoor gezorgd dat de 24-jarige minder heeft kunnen bijdragen: “Het was een vreemd seizoen door de blessures, maar ik ben nu helemaal terug. Ik ben fit, mijn zelfvertrouwen is terug en ik ben klaar voor de finale. We werken allemaal hard om ons voor te bereiden op die finale. Ik blijf 100% geven om de beker mee naar huis te kunnen nemen.” Pedro gaf aan dat het team de Copa del Rey heel graag wil winnen ter ere van Éric Abidal, David Villa, Andreu Fontàs en Josep Guardiola.

Het vertrek van Guardiola is een tegenvaller voor Pedro, die zijn carrière aan de coach te danken heeft. “Ik wil hem graag bedanken voor alles wat hij me geleerd heeft en voor het geven van de kans om mijn dromen waar te maken. Ik wens hem het allerbeste. Het was pijnlijk voor ons omdat we het niet aan zagen komen, maar het is een beslissing die we respecteren.”

Pedro sprak ook over de benoeming van Tito Vilanova: “Het is geweldig nieuws. We staan allemaal acter hem en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol als hoofdcoach. Zijn ideeen zijn vergelijkbaar met die van pep. Ik denk dat het een goede keuze is voor het team.”