Nieuws April 2013

02-04

PSG - Barça 2-2

Het was een rommelig duel in Parc des Princes. De Blaugranas wisten niet te overtuigen maar leken toch met de winst weg te komen. Het venijn zat hem echter in de staart waardoor er een 2-2 gelijkspel op het scorebord stond. Het slechtste nieuws van de avond is wel het uitvallen van Messi. De Argentijn werd in de rust gewisseld vanwege een hamstring blessure  in zijn rechterbeen.

PSG begon het duel erg sterk. Al snel kwam Barcelona goed weg. Busquets probeerde Lavezzi te verdedigen maar de bal hobbelde net buiten het bereik van Valdés op de paal. De Blaugranas wisten zelf niet echt gevaarlijk te worden. Alleen Alves speelde sterk. Ook Valdés was belangrijk voor FC Barcelona. De doelman moest een aantal keer in actie komen om een goal van PSG te voorkomen. Onder andere een harde vrijtrap van Ibrahimovic werd goed weg gewerkt. Het lukte Barcelona toch om op voorsprong te komen, en hoe. Alves liftte op briljante wijze, buitenkantje voet, de bal over de verdediging in de voeten van Messi. De Argentijn twijfelde niet en schoot fraai binnen in de verre hoek. Een prachtige treffer. Kort na de goal was te zien dat het niet goed ging met Messi. Cesc ging ook direct warmlopen. De doelpuntenmaker bleef nog wel tot de rust binnen de lijnen maar was niet betrokken bij het spel.

Na de rust keerde Messi inderdaad niet meer terug. De doelpunten maker bleef in de kleedkamer vanwege een hamstring blessure in zijn rechterbeen. Zonder Messi was het zoeken naar een opening in de PSG defensie. Alexis kreeg een grote kans. De Chileen stond geheel vrij maar wachtte te lang waardoor de kans verkeken was. Het duel werd steeds rommeliger, en de Blaugranas miste hun sterspeler. Na een botsing lagen Mascherano en Alba op het veld, toch werd er gewoon doorgespeeld. Hierdoor kwam Ibrahimovic alleen voor Valdés die wederom goed stond. Iets later is toch raak voor de Zweed. Thiago Silva kopte op de paal waarna Ibrahimovic binnen kon tikken. De goal had alleen niet mogen tellen omdat hij ruim een meter buitenspel stond. Toch was het Barcelona die weer op voorsprong wist te komen. Alexis ging binnen de 16 over de handen van doelman Sirigu. Xavi schoot de strafschop er feilloos in. Voor de 1-2. Net als tegen Celta, weer lukte het niet om er een winst uit te slepen. In de allerlaatste seconden verdween een schot van Matuidi via het been van Busquets ongelukkig achter Valdés. Het zag er een beetje knullig uit maar de doelman kon er weinig aan doen. Met het gelijk spel valt wel te leven. De blessure van Messi is afwachten. De kans lijkt groot te zijn dat de aanvaller er volgende week niet bij is.

Opstelling Barça:Valdés, Alves, Mascherano (84’ Bartra), Piqué, Alba, Sergio, Iniesta, Xavi, Villa (81’ Tello), Messi (46’ Cesc) en Alexis

Bekijk hier de samenvatting van het duel van Sport1.