Nieuws Maart 2012

11-03

Rac. Santander - Barça 0-2

FC Barcelona heeft zonder al te grote problemen met 2-0 gewonnen bij Racing Santander. Met twee doelpunten was Lionel Messi opnieuw de gevierde man. De achterstand op Real Madrid blijft 10 punten.

De Blaugrana's kregen al snel de ruimte van de thuisploeg, tot aan het zestien meter gebied van Mario Fernandez. Met 72% balbezit kon Barça haar vertrouwde combinatievoetbal spelen. Toch bleven de grote kansen uit, want de meeste schoten van Barça belandden naast of in het zijnet. Pas in de 29e minuut viel er een doelpunt. Het was opnieuw Lionel Messi die scoorde, na goed voorbereidend werk van Xavi en Fàbregas. Het betekende alweer zijn zesde doelpunt in één week.

Na rust kreeg de ploeg van Guardiola weer alle ruimte en dus kon gezocht worden naar de verdubbeling van de score. Na wat geklungel in de verdediging van Santander, werd Barça een penalty toegewezen. Later bleek namelijk dat er een overtreding was begaan op Fàbregas. Achter de bal het wonderkind uit Rosario en deze faalde niet. Messi maakte zijn 30e van het seizoen, door de bal beheerst binnen te schieten. Doordat de Blaugrana's in het vervolg van de wedstrijd slordig met hun kansen omsprongen, bleef de genadeklap uit en kreeg Santander zowaar ook wat kansjes. Eén was zelfs raak, maar werd vanwege buitenspel afgekeurd. Voor de rest kwamen de Catalanen niet echt meer in de problemen, maar scoorden zelf ook niet meer.

De 2-0 overwinning bij Racing Santander betekende dat de achterstand op Real Madrid weer 10 punten bedraagt. De aartsrivaal won zaterdagavond een beladen en door arbitrale blunders overschaduwde partij bij Real Betis. Het werd 3-2.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Puyol, Mascherano, Xavi (82' Keita), Busquets, Fàbregas, Iniesta (73' Tello), Messi en Pedro (88' Adriano).