Nieuws Oktober 2012

28-10

Rayo Vallecano - Barça 0-5

FC Barcelona maakt de beste start ooit mee in La Liga door te winnen van Rayo Vallecano. Het team van Tito Vilanova evenaart hiermee Louis van Gaal die ook acht keer wist te winnen en een keer gelijk speelde in seizoen 1997/98. In Madrid stond uiteindelijk de ruime winst op het scorebord van 5-0.

Rayo begon het duel opportunistisch en durfde de aanval op te zoeken. FC Barcelona had het lastig met de thuisploeg. Voor de eerste echte kans was het echter wel even wachten en deze was niet voor Rayo. Een schot van Messi uit een moeilijke hoek vloog over. Op dat moment kon het nog alle kanten op gaan. Het was Villa die Barça op voorsprong wist te zetten. De man in vorm, Cesc Fàbregas, vond met een briljante steekbal de aanvaller. Villa twijfelde niet en schoot direct binnen. Verdere kansen kwamen er niet echt in de eerste helft. FC Barcelona kwam wel meer op stoom en probeerde het een paar keer met een uitbraak maar was te slordig in de passing. Rayo kreeg uiteindelijk ook nog een schot kansje, maar Valdés lette goed op bij een inzet van Delibasic.

De tweede helft ging veelbelovend van start. Een knappe aanval waar Pedro Montoya wegstuurde leidde de 0-2 in. De jonge rechtsback lette goed op en stelde Messi in staat om te scoren. De Argentijn heeft nu maar liefs 300 doelpunten gemaakt voor Barça en Argentinië, een ongelofelijk aantal. Doordat Rayo de aanval bleef zoeken gaven ze vaak veel ruimte weg waarmee ze FC Barcelona in de kaart speelde. Alba en Xavi profiteerde. Alba gaf goed voor op Xavi die schuivend de bal in de netten werkte. Nog maar net bijgekomen van de 0-3 was het ditmaal de beurt aan Cesc. Nu een voorzet van Pedro die Cesc met een volley knap binnenwerkte. Aangezien Messi nog maar 1 goal had gemaakt moest de Argentijn natuurlijk ook zijn tweede maken. Dit seizoen wist hij nog geen een keer slechts eenmaal te scoren in een Liga Duel. Wederom was het Cesc met een assist die goed afgewerkt werd door Messi; treffer 301. Alexis had nog de 6e op zijn schoen maar de aanvaller heeft zijn vorm nog niet terug en stuitte op doelman Ruben.

Met de 5-0 overwinning staat FC Barcelona weer alleen aan de top van La Liga met 11 punten voorsprong op Real en 3 op Atletico. Beide komen morgen in actie.
Lionel Messi scoorde vanavond zijn 12e en 13e van het seizoen in 9 duels.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Montoya, Song, Adriano, Alba (82' Bartra), Busquets, Xavi (84' Dos Santos), Fàbregas, Pedro, Messi en Villa (62' Alexis)