Nieuws Maart 2022

20-03

Real Madrid - Barça 0-4

Barça heeft zondagavond in Santiago Bernabeu goede zaken gedaan. Het team van Xavi was met 0-4 te sterk voor de Koninklijke. Hiermee wordt het verschil tussen de koploper en de nummer 3 van La Liga wee met 3 punten verkleind.

De openingsfase was voor de thuisclub, maar dit duurde gelukkig nog geen kwartier. De Koninklijke wist in de eerste minuten ook geen grote kansen te creëren. Hierna namen de blaugranas het spel over. Binnen het half uur kwamen de Catalanen op voorsprong. Ousmane Dembélé wist Patrick Aubameyang te bereiken, die de bal onberispelijk in het doel wist te werken. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Ronald Araujo wist de bal snoeihard in het doel te koppen.

Na rust zette Barça de goede lijn van de eerste helft door. Dit resulteerde al na een paar minuten in de 0-3. Slechts 5 minuten later stond de vierde Catalaanse treffer op het scorebord. Hierna leek het duel beslist. Het team van Xavi nam wat gas terug, waardoor Real Madrid gevaarlijker leek te worden, maar tot grote kansen leidde dit niet en bleek de 0-4 de eindstand te worden.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alba (86’ Dani Aves), Garcia, Piqué, Araujo, Pedri {86’ Nico), Busquets, Frenkie de Jong (71’ Gavi), Torres, Aubameyang (71’ Memphis), Dembélé (80’ Traoré)