Nieuws Januari 2012

19-01

Real Madrid - Barça 1-2

FC Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in het eerste duel in de kwartfinale van de Copa del Rey. Het team van de jarige Guardiola wisten ook het tweede duel met Madrid dit seizoen in Bernabéu in winst om te zetten. Net als het eerder gespeeld duel in de competitie kwamen de Madrilenen op een 1-0 voorsprong. Ronaldo ging met alleen Piqué voor zich richting de goal van Pinto. Een makkelijk ogend schot verraste de Barça doelman, die niet helemaal vrijuit ging. Wederom een voorsprong voor de thuisploeg in Bernabéu. Kort na de openingstreffer kwam Alexis net te kort voor een snelle gelijkmaker. Een bekeken pass kwam op het hoofd van de Chileen, maar deze trof de paal. Ook Iniesta kreeg de eerste helft een uitstekende kans, maar zijn schot ging wild naast. Barça domineerde het duel, en combineerde goed. Madrid kwam er nauwelijks aan te pas. Maar tot een goal kwam het de eerste helft nog niet.

De tweede helft begon Barcelona meer dan uitstekend door een snelle gelijkmaker. Uit een zoveelste corner van Barça, geschoten door Xavi, kopte Puyol goed binnen. De Madrileense verdediging zag er niet goed uit waardoor de aanvoerder makkelijk in kon lopen en kon profiteren. De Blaugranas bleven doordrukken, en kregen een aantal mooie kansen op een voorsprong. Zo zag Iniesta een schot via het been van Ramos op de paal belanden. Ook Madrid had nog een kans. Pinto hoefde niet in actie te komen bij een kopbal van Benzema, die op de buitenkant paal belandde. Net als eerdere duels blonken de Madrilenen niet uit in schoonheid. Onder andere Ramos en Pepe gingen weer buiten het boekje. Laatstgenoemde had een rode kaart verdiend nadat hij bewust op de hand van Messi ging staan. Barcelona bleef gelukkig geconcentreerd en bleef in het voetbal heersen. Een kwartier voor einde werd dit uiteindelijk beloond. Messi zag Abidal vertrekken, die op randje buitenspel alleen voor Casillas kwam te staan. De Fransman, die deze week zijn contract verlengde, gecontroleerde en schoot buitenkantje links de 2-1 voor Barcelona binnen. De Blaugranas kwamen niet meer in de problemen. Een verdiende overwinning van Barcelona op vijandig terrein. Een mooi cadeau voor de 41 jaar geworden Guardiola. Volgende week zal Barcelona het in Camp Nou moeten afmaken, om de halve finale van de Copa te halen.

Opstelling FC Barcelona: Pinto, Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Busquets, Iniesta, Xavi (86' Thiago), Fàbregas (88' Cuenca), Messi en Alexis (82' Adriano)