Nieuws Augustus 2015

19-08

Slecht nieuws voor Gerard Piqué

Een domper voor FC Barcelona en dan vooral voor Gerard Piqué. De Spaanse verdediger is voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij opliep in de return van de Spaanse Super Cup, na vermeende beledigingen aan het adres van de lijnrechter.

Dinsdag publiceerde FC Barcelona nog een officieel statement, waarin de Club Piqué verdedigde. Piqué zou de official niet hebben aangesproken zoals scheidsrechter Velasco Arballo in zijn rapport heeft beschreven na de wedstrijd.

Het mocht echter niet baten. Volgens artikel 94 van de ‘RFEF Disciplinary Code’ wordt Piqué gestraft voor zijn gedrag en de daaropvolgende rode kaart. Tevens krijgt hij een boete van zo’n drieduizend euro, en ook de Club moet voor zijn wangedrag een boete betalen. Barça heeft tien werkdagen om in beroep te gaan tegen de sanctie en heeft aangegeven dit te zullen doen.

Piqué bood op zijn Twitter-account zijn excuses aan. “Mijn instelling waarmee ik protesteerde tegen de lijnrechter was niet correct. Het was een wedstrijd met grote spanning waarin we veel gespeeld hebben. Desondanks heb ik in geen geval een belediging gebruikt richting zijn persoon.” Vooralsnog, indien de straf van kracht blijft, zal Luis Enrique de komende vier wedstrijden in La Liga, die zondag 23 augustus van start gaat, niet over zijn vaste kracht in de verdedigingslinie kunnen beschikken. Piqué zal dan de wedstrijden tegen Athletic Bilbao, Málaga, Atlético Madrid en Levante missen.