Nieuws November 2020

01-11

Slechts 1 punt bij Alavés

Met het goede resultaat tegen Juventus begon Barça vol goede moed aan de wedstrijd tegen Alavés. En met een jarige: Ansu Fati werd 18 jaar. Hij scoorde al 11 doelpunten voor Barça! Maar vanavond zat het er niet in. Alavés had een muur van verdedigers opgetrokken (de bus) waar Barça slechts 1 keer doorheen kwam. In de 13e minuut had Fati nog wel een kans maar deze ging voorlangs. In de 17e minuut een vlijmscherpe counter van Alavés. Gelukkig zonder resultaat.

In de 23e minuut een vrije trap van Messi die van de doellijn werd gehaald. Op dat moment was er al sprake van veel balverlies (met name van Dembélé). Een gigantische blunder van Neto zorgde via Rioja voor de 1-0 voor Alavés. Toch bleef Barça op zoek naar de gelijkmaker (77% balbezit!). In de 36e minuut een goede kopkans van Frenkie. In de laatste 5 minuten van de 1e helft drie gele kaarten voor Barça: Messi, Lenglet en Busquets.

In de rust werd er volop gewisseld (zie opstelling). In de 62e minuut een rode kaart voor Jota (2 x geel). En daar was ie dan: de verdiende 1-1. Doelpuntenmaker: Griezmann (via een verdediger van Alavés). Het sein voor het offensief was gegeven. Maar wat Barça ook probeerde, ze kwamen er niet doorheen: vrije trappen van Messi, kansen volop, combinaties op de m2, corners, buitenspel,  afstandsschoten etc. Koeman bracht nog 2 wissels in maar het mocht niet meer baten (ondanks 5 minuten blessuretijd en tegen 10 man). Op het laatst nog een doelgericht shot van Pjanic.

Veel voetbal in het elftal van Barça maar te weinig scorend vermogen. Zeker als het niet loopt. We blijven vertrouwen hebben en houden in de spelers en de staf. Visca Barça