Nieuws Maart 2015

28-03

Spanje wint van Oekraïne

Vrijdagavond speelde het Spaanse nationale elftal zijn vijfde duel in groep C van de kwalificatie voor Euro 2016 in Frankrijk. La Roja wist dit duel met 1-0 te winnen en blijft hiermee tweede in de poule. Vijf spelers van FC Barcelona kwamen tijdens dit duel in actie: Gerard Piqué,
Sergio Busquets, Andres Iniesta en Jordi Alba begonnen in de basis. Pedro kwam in de 65e minuut in het veld voor doelpuntenmaker
Álvaro Morata

De ploeg van Vicente del Bosque domineerde de eerste helft, maar kon dit niet direct in doelpunten uitdrukken. Nog binnen het half uur kreeg Morata net iets te veel ruimte en wist La Roja op een 1-0 voorsprong te zetten. Kort voor rust kreeg
Sergio Ramos een grote kans op 2-0, maar zijn kopbal verdween op de lat.

Na rust werd het spel van Spanje slordiger, waardoor de bezoekers er een aantal keer gevaarlijk uitkomen. Door goed werk van Iker Casillas op de pogingen van Artem Fedetskyy en Roeslan Rotan wist Spanje de nul te houden. Een kwartier voor tijd verrekte Barça verdediger Jordi Alba zijn hamstring en moest worden vervangen. De linksback meldde zich zaterdag bij de Blaugrana’s om zich medisch te laten onderzoeken. Uit het onderzoek is gebleken dat Alba voor tien dagen is uitgeschakeld en daardoor het duel tussen Spanje en Holland moet missen.

Door deze overwinning blijft Spanje daarmee op de tweede plaats in groep C, slechts drie punten achter Slowakije, dat met 3-0 te sterk was voor Luxemburg.

Bekijk HIER de samenvatting van Sport 1.

Opstelling Spanje: Casillas, Piqué, Ramos, Juanfran, Alba (78’ Bernat), Busquets, Iniesta (74’Santi Cazorla), Koke, Morata (65’Pedro)