Nieuws Augustus 2013

19-08

Valdés: “Het team kwam sterk uit de startblokken”

FC Barcelona is de competitie uitstekend begonnen. Tegen een zwak Levant wisten de Blaugranas 7 maal het net te vinden. Ook dit jaar staat Valdés weer onder de lat. De doelman gaf in de persconferentie aan dat dit de beste manier was om de competitie te beginnen. “ Dit was de beste start sinds ik hier speel.”

 “De 7-0 overwinning was een perfecte prestatie.” De doelman had een makkelijke avond. Slechts een enkele keer mocht de doelman de bal even beroeren. Dit gaf de doelman de kans om zijn teamgenoten goed te bekijken. “Het team zag er sterk uit in de eerste minuten en kwam sterk uit startblokken. We verdedigen verder naar voren waardoor we sneller de bal kunnen veroveren. Ik ben erg blij hoe in het duel ging.”

Valdés had nog wat uitspraken over het duel in vergelijking met het seizoen vorig jaar: “Vorig jaar leefde we in een ongewone situatie met de ziekte va Vilanova. Dit verhinderde ons om aan zaken als tactiek te werken.”

Midweeks staat de eerste echte test van het seizoen op het programma. Barcelona zal Atlético Madrid treffen in het eerste duel om de supercup. “Mensen praten altijd over Barça en Real Madrid. Maar Atlético is net als club als Sevilla of Valencia ook een lastige tegenstander. We zullen dan ook op scherp moeten staan voor het duel tegen hun.”