Nieuws April 2013

10-04

Vooruitblik op Barça - PSG

FC Barcelona kan woensdag vol aan de bak tegen Paris Saint-Germain. Zonder enkele vaste krachten moet de goede uitgangspositie (2-2) worden uitgebuit.

Tito Vilanova kan niet beschikken over Carles Puyol en Javier Mascherano. Het is dan ook de vraag wie er naast Gerard Piqué gaat spelen. Extra optie is Adriano Correia, de Braziliaan trainde dinsdagavond mee met de groep en is fit genoeg bevonden door de medische staf. Volgens aanvoerder Xavi kan het gemis van de verdedigers worden opgevangen omdat er genoeg kwaliteit in de selectie aanwezig is.De middenvelder is dan ook hoopvol over een goed resultaat. "We spelen thuis en weten dat we de favoriet zijn, maar PSG heeft een geweldig elftal. Maar we kunnen leunen op een goed resultaat in Parijs", aldus Xavi. Zijn collega op het middenveld, Andrés Iniesta voegde daaraan toe: "We spelen voor een plek in de halve finale, maar gaan het duel benaderen alsof het een finale is."

Tot de selectie van twintig spelers behoort ook Lionel Messi. De Argentijn trainde dinsdagavond mee. Woensdag vind er nog een training plaats om 12.00 uur en dan wordt bekeken of Messi fit genoeg is om te starten tegen PSG. Pedro is ook toegevoegd aan de selectie, of hij de laatste schifting overleefd is maar de vraag want Vilanova zit ruim in zijn aanvallers en kan niet het risico lopen dat er meerdere spelers met blessures uitvallen.

Bij de Franse topploeg zijn Alex en Thiago Silva gewoon meegereisd naar Barcelona. Beide Brazilianen raakten vorige week geblesseerd en ontbraken van het weekend in het met 2-0 gewonnen duel tegen Stade Rennes. Het is de vraag of David Beckham opnieuw gaat spelen. Trainer Carlo Ancelotti moet kiezen tussen de ervaring van de Engelsman, of het talent en loopvermogen van Ancelotti`s landgenoot Marco Verratti. PSG kan niet beschikken over Blaise Matuidi. De Angolees scoorde vorige week de gelijkmaker tegen Barça, maar liep ook tegen een schorsing aan.