Nieuws Januari 2015

19-01

Welkome overwinning Barça B

Het Catalaanse beloften elftal speelde zondagmiddag voor de 21e speelronde van de Segunda División. In het Mini Estadi was Recreativo Huelva de tegenstander. Het team van Sacristán was met 3-1 te sterk voor de Andalusiërs. Door deze overwinning staan de beloften van de blaugrana’s op de zeventiende plaats in de één na hoogste Spaanse competitie.

Barça B begon sterk aan het duel en kreeg via Grimaldo al snel een kans. Zijn schot ging naast. Ook de bezoekers konden een aantal aanvallen inzetten, maar door het goede werk van Edgar Ié, Patric en Adrián Ortolá wist Recreativo Huelva niet te scoren. Sandro kreeg vlak voor rust nog een kans, maar keeper Sostres redde zijn inzet, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

Waar het voor rust niet lukte, lukte het in de tweede helft wel. Juan Cámara wist slechts 4 minuten na rust een mooie solo van Munir perfect af te ronden en Barça B op voorsprong te zetten. Het team van Sacristán bleef gevaarlijk. Nog binnen het uur kreeg het Catalaanse team een strafschop toen er in het strafschopgebied een overtreding op Jean Marie Dongou werd gemaakt. Sandro wist deze penalty te benutten en de 2-0 tussenstand op het scorebord te brengen. Barça B hield het betere van het spel. Het duurde tot de 83e minuut voor het team van Barça B dit in de score wist uit te drukken. Opnieuw was Munir de aangever en Cámara de doelpuntenmaker. Twee minuten later wist Recreativo via Pedro Rios nog wel de 3-1 te scoren.

Opstelling Barça B: A. Ortolá, Grimaldo, Patric (90’ Justé) , Edgar Ié, Dongou, Joan Román (75’ Adama), Munir, Gumbau, J. Cámara, Sandro (87’ Bicho) en R. Costa.