Nieuws December 2010

01-12

Wereldpers lovend over Barça

De 5-0 overwinning op Real Madrid heeft niet alleen een enorme impact op de Catalaanse en Spaanse pers, maar over de hele wereld was de media lovend over de overtuigende overwinning. De krantenkoppen staan links, rechts en in het centrum van de kranten.

Het spreekt vanzelf dat de Catalaanse pers niet uitgesproken raakt over de overwinning op Madrid. De krantenkopen spreken voor zich in de sport kranten. Zo opende Sport met “Klap in het gezicht voor Mourinho” en Mundo Deportivo opende simpel met de kop “5-0”. De kranten uit Madrid, zoals Marca en As hadden geen andere keus dan de superioriteit van FC Barcelona te accepteren. Zo had Marca gekozen voor “Mouchisimo Barça”, waarbij Mouchisimo een woord speling is van het Spaanse woord “veel” en de naam van de verslagen manager.

Ook de landelijk dagbladen besteedde aandacht aan El Clásico op de voorpagina’s. Zo was de titel in La Vanuardia “Barça vernederd Real Madrid met een voetbalshow”

In de buitenlandse pers, van Portugal tot Argentinië, was er ook buitengewoon veel aandacht voor El Clásico. Zo schreven de kranten in Frankrijk, Italië en Engeland ook lovende woorden. De titel van Corriere dello Sport was: “Barça schreeuwt, Real is stil”. Ook in Argentinië was de titel een woordspeling op Mourinho “Mourirte de risa” vertaald in het Nederlands