Nieuws Juli 2014

02-07

WK-gangers 24 juli weer terug

Zubizarreta heeft dinsdag aangekondigd dat de spelers die op het WK in actie kwamen vanaf 24 juli weer terug verwacht worden bij FC Barcelona. Dit betreft alleen de spelers die op dit moment niet meer in actie komen in Brazilië.

Zo zullen de Spaanse spelers Piqué, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta en Pedro 24 juli zich weer melden in Barcelona. Ook Song, die in actie kwam voor Kameroen en de Kroaat Rakitic heeft Luis Enrique vanaf deze datum tot zijn beschikking. De Chilenen Bravo en Sánchez kwamen met hun land Chili nog in actie tijdens de 1/8ste finales van het WK, daarom mogen zij zich vier dagen later melden.Verder ging Zubizarreta nog even in op de twee sterspelers van Barça die nog wel actief zijn op het WK. Hij zei hierover: “Het zou geweldig zijn als zowel Messi en Neymar de WK-finale halen met hun land. Vanuit het oogpunt van Barça zouden we dan gegarandeerd een winnaar hebben!”.

Daarnaast werd Zubi gevraagd naar de situatie rondom Xavi. Hierover wist hij te zeggen: “We zijn constant in gesprek met Xavi Hernández. Hij staat nog steeds onder contract bij ons en op mijn lijst staat achter nummer 6 nog steeds Xavi. Als hij blijft zullen we blij zijn, maar als er nieuwe opties zijn voor hem, dan zullen we dat respecteren. Hij is een symbool van deze Club. Als we meer nieuws hebben, zullen wij u dat laten weten”.

Ook liet de Sportief directeur doorschemeren dat met het aantrekken van Rakitic en de beschikbare middenvelder Rafinha, Sergi Roberto, Xavi en Iniesta geen nieuwe middenvelders meer aangetrokken worden. Daarmee ontkrachte hij de geruchten rondom Vidal en Pogba. Maar hij gaf wel toe dat: “De markt is open tot eind augustus”.

Met betrekking tot andere versterking verklaarde hij dat er nog weinig beweging is op de transfermarkt. Hierdoor zijn er nog geen spelers beschikbaar welke aan de eisen en doelstellingen. Hiermee doelde hij onder andere op de versterkingen voor de laatste linie. Want door het wegvallen van Puyol, is FC Barcelona voor deze linie opzoek naar versterkingen.