Nieuws Maart 2012

28-03

AC Milan - Barça 0-0

FC Barcelona heeft in San Siro het eerste duel in de kwart finale van de Champions League gelijk gespeeld tegen AC Milan. Het clichématige, hun wilde niet en zij konden niet, lijkt van toepassing na 90 minuten voetbal.

De thuisploeg begon het duel sterk. Prince Boateng kreeg dan ook al snel een grote kans. De aanvaller had veel tijd om uit te halen maar nam toch te veel tijd waardoor Piqué de bal kon blokken. De rebound van Robinho was misschien nog wel een grotere kans voor de Italianen maar de Braziliaan raakte de bal totaal verkeerd. Langzaam kreeg Barcelona de controle over de wedstrijd en wist zelf kansen te creëren. Uit een stilstaand moment nam Alexis de bal niet goed aan alleen voor Abbiate, na een ingestudeerde vrijtrap. Toch kreeg hij nog een kans en werd neergehaald binnen de 16. De scheidsrechter gaf geen strafschop, mede doordat Alexis te makkelijk ging liggen. Aan de andere kant was het oud Blaugrana Ibrahimovic die een goal kon maken. Valdés stond echter goed op te letten en pakte de inzet van de Zweed, een grote kans. Collega Abbiati hield zijn ploeg in leven. In de kleine ruimte combineerde Barcelona goed waardoor na een 1-2 met Messi, Xavi een goede mogelijkheid kreeg. De doelman van de Italianen wist de bal knap uit het doel te houden. Het einde van de eerste helft was er tot het rustsignaal weinig meer te genieten in San Siro.

De tweede helft ging verder waar ze in de eerste gebleven waren. Zoals aangegeven AC Milaan leek niet te kunnen en Barcelona niet te willen. De Blaugranas kregen nog een goede mogelijkheid van de ingevallen Tello die misschien beter had kunnen voorzetten op Messi. Zijn schot ging hard tegen het zijnet. De Argentijn zag later Abbiate de thuisploeg weer op een 0-0 houden. De doelman tikte de goede inzet van Messi net weg, Tello sprintte nog voor de rebound maar kwam te laat. Discutabel was een kopbal van Puyol die voorlangs ging. De verdediger werd in het zicht van de scheidsrechter aan zijn shirt getrokken maar kopte wel. De scheidsrechter gaf geen strafschop. Ook Messi had misschien nog wel een penalty kunnen krijgen nadat hij van twee kanten een bodycheck moest incasseren. Zo stevende het duel af op een gelijkspel waardoor de beslissing in Camp Nou moet gaan vallen.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol, Busquets, Xavi, Keita, Alexis (76' Pedro), Iniesta (65' Tello) en Messi

Kijk hier de samenvatting op sport1.nl: AC Milan-Barca