Nieuws December 2013

04-12

Alba, Alves en Piqué op shortlist World XI 2013

Jordi Alba, Daniel Alves en Gerard Piqué zijn genomineerd voor een plaats in het FIFA FIFPro World XI, de beste elf spelers van 2013. In totaal heeft de FIFA en de FIFPro twintig verdedigers op de shortlist opgenomen. Piqué en Alves waren vorig jaar opgenomen in de World XI van 2012.

De overage zeventien genomineerden op de shortlist zijn: Pepe, Sergio Ramos, Marcelo en Raphaël Varane (Real Madrid), Nemanja Vidić (Manchester United), Vincent Kompany en Pablo Zabaleta (Manchester City), Ashley Cole, David Luiz en Branislav Ivanović (Chelsea FC), Leighton Baines (Everton FC), David Alaba, Jérôme Boateng, Dante en Philipp Lahm (FC Bayern München),
Thiago Silva (Paris St-Germain FC) en Mats Hummels (Borussia Dortmund)

De vier verdedigers met de meeste stemmen krijgen een plaatsje in de World XI. De beste elf spelers van 2013 worden bekend gemaakt tijdens het FIFA Ballon d’Or Award Ceremony in het Kongresshaus in Zurich op 13 januari 2014.

Eerder deze week werd bekend gemaakt door de FIFA dat Víctor Valdés opgenomen is in de shortlist keepers (link). Vrijdag 6 december worden de 15 genomineerde middenvelders bekend gemaakt en maandag 9 volgen de namen van de 15 genomineerde aanvallers.