Nieuws December 2014

16-12

Barça-Huesca 8-1

Met een monsterscore heeft FC Barcelona korte metten gemaakt met SD Huesca. Al op bezoek bij Huesca in de strijd om de Copa del Rey, ronde van de laatste 32, won Barça met een klinkende 4-0 eindstand, maar in eigen Camp Nou gingen de blaugranas daar al voor rust glansrijk overheen.

Aanvankelijk begon Huesca goed; in de openingsfase tekenden de bezoekers twee enorme kopkansen aan na klungelen van de Barça-defensie, maar de bal ging niet tegen de touwen. Na dat dreigende eerste kwartier greep Barça de controle over de wedstrijd en liet die niet meer los.
Ondanks dat Luis Enrique aantrad met een veredeld B-elftal zonder veel grote sterren, legde Barça geregeld het geliefde tiki-taka spel op de mat. Dat resulteerde na twintig minuten in de openingstreffer, nadat Rafinha met een prachtige lange bal Munir vond, die na goed kijken voorgaf op Pedro Rodríguez; Pedro kopte hard en hoog in: 1-0. Koud zes minuten later was Pedro wederom trefzeker, toen hij op aangeven van Andrés Iniesta de verdediging afschudde en koelbloedig afrondde.
Barça was ontketend, want binnen vijf minuten tekende Sergi Roberto de 3-0 aan, met een enkel tikje van zijn voet uit een cross van Martín Montoya. En daar bleef het niet bij, want een prachtige tiki-taka aanval eindigde bij Iniesta, die koeltjes de bal in de verre hoek tikte.
In de laatste vijf minuten deelde Huesca nog een speldenprikje uit met een enorme kans, maar één op één met de debuterende Jordi Masip faalde de aanvaller en ging de bal naast. Het laatste woord van het eerste bedrijf was voor Pedro, die met een verwoestend schot in de verre bovenhoek zijn hattrick complementeerde en de ruststand op 5-0 zette.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. Huesca probeerde nog wel, maar kon niets inbrengen tegen het blaugrana geweld. Al na vijf minuten leek Montoya een nieuwe score op het bord te zetten, maar zijn poging belandde in het zijnet; Adriano zag zijn inzet vanuit een draai over het doel zeilen. De ingevallen Sandro kreeg de grootste kans: met een krullende bal probeerde hij Jiménez te verschalken, maar de Huesca-keeper wist te blokken.
In minuut 68 volgde alsnog een doelpunt. Sandro hield in wegens buitenspel en Adriano zag zijn kans schoon: vliegensvlug ging hij ervandoor met de bal en één op één met de keeper faalde hij niet. Sandro had nog twee grote kansen om de score verder uit te breiden, maar beide pogingen strandden jammerlijk.
Voor de ingevallen Adama Traoré werd het een bijzondere avond: het jonge supertalent viel in minuut 74 in en mocht koud drie minuten later zijn eerste doelpunt voor het eerste team aantekenen: 7-0. De eindstand was het echter niet; in de slotfase faalde Sandro ditmaal niet en met een prachtige afronding scoorde hij het achtste blaugrana doelpunt van de avond.
Huesca deed nog één ding terug: in minuut 86 kopte Carlos David onberispelijk raak uit een corner, een klein cadeautje voor de bezoekers die acht doelpunten om de oren kregen.

Opstelling FC Barcelona: Masip, Montoya, Bartra, Adriano, Mascherano, Iniesta (45’ Douglas), S. Roberto, Rafinha, Pedro (45’ Sandro), Samper en Munir (74’ Adama).

Opstelling SD Huesca: D. Jiménez, Antonio, Scardina, Carlos David, Gaspar, Manolo, Chus Sosa (59’ José Gaspar), Lucas, Esnaider (71’ Ramón Murillo), A. Bernal en J. Cabezas.