Nieuws Mei 2011

03-05

Barça-Madrid 1-1

Barça heeft de finale van de Champions League behaald. In het tweede duel tegen Madrid hadden de bezoekers geen schijn van kans. Barcelona had zoals alle el clasico’s een overwicht aan balbezit. Uiteindelijk resulteerde dit in een 1-1 gelijk spel.

Barcelona begon de wedstrijd direct goed combinerend. Madrid was maar met een doel gekomen, om het spel van Barça te ontregelen. Aanvallend kwamen de bezoekers er nauwelijks aan te pas. Hoewel de blaugranas goed voetbalde resulteerde dit in weinig kansen. Pas na een kwartier spelen kreeg Busquets een mogelijkheid met de kop. Hij raakte de bal alleen niet goed waardoor het een makkelijke prooi voor Casillas was. Langzaam kwamen er meer kansen voor Barcelona. Een schot van Villa werd door Casillas weg gestompt. Ook Pedro en Messi waren dichtbij. Pedro schoot rakelings naast na een mooie actie van Villa. En bij een goed schot van Messi lag wederom Casillas in de weg. Ronaldo kwam er nog een keer gevaarlijk uit, maar zijn voorzet was niet nauwkeurig genoeg.

Aan het begin van de tweede helft kwam Madrid er nog een keer goed uit. De scheidrechter floot alleen voor een overtreding waardoor een doelpunt uit bleef. Pedro maakte op zijn beurt wel de openingtreffer. Een formidabel steekbal van Iniesta zette Pedro alleen voor de doelman. De aanvaller maakte koelbloedig de 1-0. Vanaf dat moment werd Madrid agressiever en bleef Barça goed combineren. De bezoekers pakte hierdoor ook een aantal gele kaarten. Barcelona pakte het misschien iets te nonchalant op. Terwijl Barcelona in de verdediging iets te luchtig uitverdedigde viel dan ook de gelijkmaker. Alonso onderschepte de bal waardoor Di Maria alleen voor Valdés kwam te staan. Zijn schot kwam op de paal, en Marcelo schoot alsnog binnen. De 1-1 bracht weer een stukje spanning terug in het duel. Maar Madrid kon het verschil niet maken. Barcelona bleef dan ook gewoon de betere. Het hoogtepunt van het duel was misschien wel de wissel van Abidal. Kort voor het einde kwam de Abidal in het veld voor Puyol. Een kippenvel moment waarvoor heel Camp Nou ging staan. De 1-1 was goed genoeg om de Champions League finale te behalen in Camp Nou!! De krant Sport kopte al met Wembley nos espera, Wembley wacht!

Valdés, Alves, Mascherano, Piqué, Puyol, (90 Abidal) Xavi, Busquets, Iniesta, Villa (60 Keita), Messi, Pedro (90 Afellay)

Klik hier voor de samenvatting 

Gerelateerd nieuws