Nieuws September 2010

14-09

Barça-Panathinaikos 5-1

Barça heeft het verloren competitieduel van afgelopen weekend volledig doen vergeten in het eerste Champions League duel. Een ware tentoonstelling tegen Panathinaikos  zette Barcelona weer op de rails. Barcelona startte tegen Panathinaikos in zijn sterkste opstelling. Direct kreeg Barcelona een grote kans op de voorsprong. Een kopbal van Messi werd goed gestopt door doelman Tzovas. Kort daarna kreeg Xavi een opgelezen kans om de score te openen. Na een mooie combinatie met Iniesta wist wederom de Griekse doeman de bal te keren. Geheel tegen de verwachtingen in maakt Panathinaikos de openingsgoal. Vanaf de uittrap van de doelman kwam de bal via een mooi hakje in de voeten van Govou terecht. Valdés had nog geen bal geraakt maar mocht de bal uit het net vissen. Gelukkig heeft Barça Messi en Xavi. Een prachtige pass van Xavi zette Messi in staat om te scoren. De Argentijn maakte een minuut na de eerste goal koelbloedig af voor de 1-1. Barcelona ging door en Villa wist Barcelona op een voorsprong te zetten. Een hoekschop werd doorgekopt door Busquets waarna Villa knap wist af te werken. Aan het einde van de eerste helft was het hoogtepunt van het duel te zien. Na prachtig combinatie spel tussen Messi, Iniesta en Pedro maakte Messi de 3-1.

De tweede helft was het één richting verkeer in Camp Nou. Barcelona speelde de Grieken helemaal weg. In de 54 minuut werd Messi binnen de 16 gevloerd door een verdediger van Panathinaikos. De Argentijn pakte zelf de bal voor de strafschop. Messi schoot heel zwak in waardoor de doelman een hattrick van de blaugrana kon voorkomen. Uiteindelijk weet Messi wel de basis te leggen voor de 4-1. De ingevallen Bojan gaf de bal mee aan Messi die uit een onmogelijk hoek de doelman in de korte hoek passeerde. Via beide palen belande de bal voor de voeten van Pedro die er alleen tegenaan hoefde te lopen. Barcelona liet in de 93e minuut Camp Nou nog één keer staan. En wie anders dan Messi wist met een prachtig lobje de bal op het hoofd van Alves te leggen, die knap doorkopte in het voor de 5-1 eindstand.

Valdés, Alves, Puyol, Piqué (75; Milito), Abidal, Xavi (78; Mascherano), Busquets, Iniesta, Pedro, Villa (69; Bojan) en Messi