Nieuws Augustus 2010

21-08

Barça-Sevilla 4-0

Barcelona heeft zijn eerste prijs van het seizoen binnen. In een aantrekkelijk duel werd gewonnen van Sevilla en de Supercup binnen gehaald. Guardiola kon weer beschikken over de gehele selectie om de 3-1 achterstand weg te werken behaald in het heen duel. Opvallende afwezigen in de basis waren Ibrahimovic en Villa. Beide aanvallers stonden niet aan de aftrap maar zaten wel op de bank. Sevilla liet al snel zien alleen naar Barcelona gekomen te zijn om niet te verliezen. Barça probeerde met gretig voetbal een gaatje te vinden in de verdediging van Sevilla. Al snel werd de openingsgoal gevonden. De blaugranas kregen daar wel de hulp van de tegenstander voor. Na een mooie run van Pedro belandde zijn voorzet via het lijf van Sevilla verdediger Konko in eigen doel.  Barcelona bleef doorzetten waardoor zelfs na 25 minuten de benodigde 2-0 voorsprong werd gemaakt. Een briljante steekpass van Xavi vanaf eigen helft door het hart van de verdediging van Sevilla stuurde Messi weg. De Argentijn maakte het alleen voor de doelman koelbloedig af. Met goed spel wisten de mannen van Guardiola de rollen volledig om te draaien. Sevilla kwam er niet aan te pas in Camp Nou. Vlak voor rust wist Messi ook nog de 3-0 te maken. Alves stoomde op langs de lijn en kapte een verdediger uit. Messi ontving de bal via een steekbal en haalde, met een man in zijn rug, in een keer uit in het dak van het doel.

De tweede helft was niet anders dan de eerste. Messi kreeg ook al snel de kans om zijn derde te maken maar deze ging net voorlangs. Iedereen ging nogmaals staan in Camp Nou maar ditmaal voor twee wissels. Bojan en Pedro mochten het veld verlaten voor Iniesta en Villa die met groot enthousiasme werden begroet. Iniesta kreeg al snel een grote kans. Een fantastische Barça aanval van Messi en Iniesta vloog echter over het doel. Villa probeerde zijn debuut te bezegelen met een doelpunt. De nieuwe aanwinst zag helaas een kopbal langs de goal gaan en een halve omhaal werd gestopt door de doelman. Naarmate het duel het einde naderde besefte Sevilla dat ze maar een doelpunt hoefde te maken om een verlenging af te dwingen. De bezoekers werden ook iets feller maar dit leidde niet echt tot een kans. Barcelona wist zelfs de eindstand op 4-0 te zetten. Iniesta wist Messi voor het doel te vinden die zijn hattrick maakte. Met mooi voetbal weten Guardiola en de zijne hun eerste prijs van het seizoen binnen te slepen.

Valdés, Alves, Piqué, Abidal, Maxwell, Xavi (Adriano/87), Busquets, Keita, Pedro(Villa/58), Messi en Bojan (Iniesta/58)