Nieuws December 2018

05-12

Barcelona - Leonesa 4-1

FC Barcelona heeft zich op woensdagavond in eigen stadion gemakkelijk verzekerd van de volgende ronde in de Copa del Rey. Tegen Cultural Leonesa ging Barça van start met een 1-0 voorsprong, die vanuit de uitwedstrijd was meegenomen. In eigen huis werden er nog enkele treffers aan die score toegevoegd waardoor Barcelona gekwalificeerd is voor de achtste finales. Barça heeft de afgelopen vier jaar iedere keer de Copa del Rey weten te winnen.

Barcelona had weinig te duchten van de tegenstander, die niet uitkomt op het hoogste niveau. Dit resulteerde in aardig wat kansen voor jonge spelers om zich te bewijzen zoals Oriol Busquets, Miranda en Munir. Laatstgenoemde scoorde de openingsgoal op fraaie wijze. Na ruim 20 minuten nam hij de bal aan in de zestien, en na snel wegdraaien lanceerde hij de bal in de kruising. Met die mooie goal was Barcelona in de eerste helft nog niet tevreden. Na een schot op de paal van Munir was het Denis Suárez die zijn eerste goal van de avond wist te maken met een mooi en bekeken schot. Nog voor rust was het Malcom die verantwoordelijk was voor de 3-0 met een mooie kopbal op aangeven van aanvoerder Rakitic.

In de tweede helft gebeurde er verder weinig. Leonesa scoorde een doelpunt om de eer te redden nadat Jasper Cillessen, die steevast in de beker mag keepen, niet vrijuit ging. De tweede helft was echter vooral de helft van Riqui Puig, het enorme talent uit de jeugdopleiding die zijn officiële debuut voor FC Barcelona mocht maken. De middenvelder liet direct zien waarom hem een gigantische toekomst wordt voorspeld, met een briljante assist op Denis Suárez die voor de 4-1 wist te zorgen. Hij was het toetje op een leuke avond voor de bezoekers.

Opstelling Barça: Cillessen; Chumi, Vermaelen, Semedo ('62 Lenglet), Miranda; Rakitic ('45 Sergio Busquets), Oriol Busquets ('55 Puig), Aleñá; Munir, Malcom, Denis Suárez<