Nieuws Oktober 2012

02-10

Benfica - Barça 0-2

FC Barcelona heeft dan eindelijk zijn eerste overwinning in het stadion 'La Luz' van Benfica weten te behalen. Er werd een regelmatige 0-2 overwinning behaald en op dat resultaat viel absoluut niets af te dingen. Enig smetje op de avond is de zware blessure van aanvoerder Puyol. Ook de rode kaart van Busquets was natuurlijk niet positief.

Benfica leek een tactiek te hanteren dat lijkt op de succesvolle tactiek van Chelsea vorig jaar. Terug op eigen helft inzakken en via de omschakeling het Barcelona moeilijk proberen te maken. Dat leek nog even te lukken in de eerste 5 minuten omdat het eerste echte schot op doel van de Portugezen was, maar na 6 minuten stond al plotseling de 0-1 op het scorebord. Alba speelde op links naar Messi, die een versnelling in huis had en de bal strak voor gaf op de inkomende Sánchez. Er volgde direct hierna een fase waarin de ploeg van Vilanova weliswaar veel balbezit had maar het tempo te traag hield om echt gevaarlijk te worden. Alexis was halverwege nog dicht bij de 0-2 maar hij plaatste de bal te hoog. Verder waren er niet gek veel hoogtepunten te noemen voor rust.

Na de thee waren er genoeg hoogte- en dieptepunten. FC Barcelona leek al snel korte metten te willen maken met de tegenvallende Portugezen. Het balbezit percentage liep zeer hoog op en de bal ging enorm makkelijk van voet tot voet. Sánchez had al de kans laten liggen op de 0-2, waardoor Messi zich er nog nadrukkelijker mee ging bemoeien en met een geweldige individuele actie 5 man van Benfica het nakijken gaf en de bal afspeelde op Fàbregas die het speeltuig met links langs doelman Artur werkte. Er leek zich een perfecte rustige avond te ontspinnen voor de blaugranas, Iniesta mocht zijn rentree nog maken, ware het niet dat het tij keerde een kwartier voor tijd. Puyol wilde een voorzet binnenkoppen maar kon niet bij de bal en kwam in zijn val bovenop zijn linkerarm terecht. Er leek direct al sprake te zijn van een breuk en de aanvoerder moest er dan ook per brancard vanaf. Ook was er vijf minuten voor tijd nog een rode kaart voor Busquets, die in de ogen van de warrig fluitende scheidsrechter een elleboogstoot uitdeelde. Uit de beelden bleek dit in ieder geval (nog) niet.

Al met al een turbulente avond met een goed eindresultaat. De ploeg kan zich op gaan maken voor de kraker van aanstaande zondag als Real Madrid naar Camp Nou komt !

FC Barcelona: Valdés, Puyol (77' Song), Alves, Mascherano, Alba, Busquets, Xavi, Fàbregas (71' Iniesta), Pedro (81' Villa), Alexis en Messi

Bekijk hier de samenvatting van Sport1 van de wedstrijd.