Nieuws Mei 2015

02-05

Cordoba-Barça 0-8

Barcelona heeft gedaan wat ze moesten doen. De Blaugranas wisten zonder al te veel moeite te winnen van de nummer laatst in La Liga. Het werd maar liefs 0-8. Hiermee degradeerde Cordoba definitief.

Het duurde lang voordat de elf van Enrique het verschil wisten te maken tegen het verdedigende Cordoba. Pas in de 42e minuut lag de eerste er pas in. Neymar was al tweemaal dichtbij met een bal over en op de paal. Maar het was Rakitic die het doelpunten festijn opende. De middenvelder knalde de bal hard tegen het dak van het doel na een voorzet van Messi. Net voor rust was het Suarez die de 0-2 binnen kopte uit een voorzet van Iniesta.

De tweede helft was het binnen twee minuten al raak. Messi kopte een voorzet van Alves binnen. Dit was tevens het honderdste doelpunt in La Liga dit seizoen. De 0-4 kwam op naam van Suarez. Wederom wat het Alves die de assist gaf waarna de Uruguayaan binnen kopte. De vijfde was ook een kopbal. Dit keer uit een hoekschop van Rakitic door Piqué.

Cordoba had allang de strijd opgegeven en Barcelona kreeg kans op kans. Zo wist Messi de 0-6 binnen te tikken, en maakte Neymar de 0-7 uit een strafschop nadat hij zelf werd neergehaald. Sportief van Messi was dat hij de strafschop gunde aan de Braziliaan. Om de middag mooi af te sluiten maakte Suarez nog de 0-8 en zijn hattrick.

Een ideale voetbal middag met zicht op het midweekse Champions League duel met Bayern. In de strijd in La Liga gaan de Blaugranas nu fier op kop.

Opstelling FC Barcelona: Bravo, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez en Neymar