Nieuws Augustus 2013

06-08

Dankbetuiging in Thailand

Naast voetbalwedstrijden, commerciële evenementen en allerhande liefdadigheidswerk is protocol ook iets waar rekening mee gehouden moet worden op tours die FC Barcelona onderneemt. Maandag was een perfect voorbeeld hiervan, een paar uur nadat Barça in Bangkok (Thailand) gearriveerd was. Barça deed mee aan een traditioneel ritueel, waarbij bloemen aangeboden worden aan de beelden van Thailandse vorsten. Dit ging samen met een traditionele groet, de “Wai Prah”, een algemeen gebaar wanneer belangrijke delegaties Thailand bezoeken.

Xavi Hernández en Víctor Valdés vertegenwoordigden FC Barcelona, in gezelschap van vicepresidenten Josep Martia Bartomeu en Jordi Cardoner, en directeuren Ramon Pont, Josep Moix en Josep Ramon Vidal-Abarca. Xavi plaatste het bloemenboeket op het altaar, terwijl Valdés een Barça-shirt aanbood.
De Catalaanse delegatie voerde daarna de “Wai Prah” uit, waarbij onder andere de handpalmen tegen elkaar gedrukt worden op borsthoogte, waarna er met een glimlach gebogen wordt. Het is een symbool van respect voor een ander en een teken van erkenning van diens belang. Het gebaar werd daarna herhaald voor de vijftig vertegenwoordigers uit de media als een teken van respect en dankbaarheid richting de mensen van Thailand.

De 85-jarige Koning Bhumibol Adulyadej ‘Rama IX’ is het langst dienende staatshoofd en een uitermate gerespecteerd persoon in zijn land. Foto’s van hem of zijn vrouw, Mom Rajawongse Sirikit, sieren meerdere straataltaren in Bangkok.

De Thailandse mensen voldeden aan hetzelfde protocol en ontvingen FC Barcelona met bloemenkettingen op Bangkok Airport.

Gerelateerd nieuws