Nieuws December 2018

09-12

Espanyol - Barcelona 0-4

FC Barcelona heeft de stadsderby tegen Espanyol gemakkelijk met 0-4 gewonnen. In een masterclass van Barça was Lionel Messi met twee schitterende goals en een assist de gevierde man. Barcelona is door de zege alleen koploper in de Spaanse competitie met drie punten voorsprong op achtervolgers Atlético en Sevilla.

Barça was oppermachtig in het duel tegen de stadgenoot. Espanyol kende een goede seizoensstart in 2018 maar wist geen partij te bieden tegen de ijzersterke Leo Messi, die getergd leek te zijn nadat hij vijfde was geworden bij de verkiezing om de Gouden Bal. Messi was overal te vinden op het veld en opende de score met een onwerkelijke vrije trap. Met een schitterende boog over de muur opende Messi de score, waarna hij even later Ousmane Dembélé in stelling bracht de 2-0 in de hoek te krullen. De actie die voorafging aan de assist is alleen te beschrijven met het woord ''Messiaans''. Nog voor rust scoorde Barça de derde via Luis Suárez. Hiermee zat de ploeg in de rust op rozen. Buiten enkele speldenprikjes kon Espanyol Ter Stegen niet verontrusten.

In het tweede bedrijf was Messi eens te meer de grote uitblinker. Hij scoorde een tweede vrije trap in één wedstrijd, ditmaal van iets verder weg. Een doelpunt van Espanyol werd na advies van de VAR nog afgekeurd wegens buitenspelpositie. Barcelona kan zich nu gaan voorbereiden op het laatste duel in de Champions League, thuis tegen Tottenham Hotspur.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, Lenglet, Piqué, Semedo; Busquets, Rakitic ('82 Denis Suárez), Vidal; Messi, Suárez ('79 Munir), Dembélé ('68 Coutinho)