Nieuws Mei 2022

10-05

FC Barcelona - Celta de Vigo 3-1

Barça speelt alleen nog om de tweede plaats veilig te stellen. De Champions League is immers reeds veilig gesteld.
Busquets ontbrak noodgedwongen door een schorsing.
De wedsrijd begon uiternmate rustig het eerste kwartier. Toen kwam het eerste noemenswaardige feit. Het was Araújo die zeer lichtzinnig terug speelde op Ter Stegen en het zelf nog maar ternauwernood kon herstellen. Het was geen wake-up call. Het was zelfs Celta dat meer balbezit had dan Barça, iets dat niet vaak voorkomt.
Opeens in minuut dertig een enorme opleving. Een geweldige actie van Dembélé langs twee tegenstanders en een afgemeten voorzet op Memphis werd tot doelpunt gepromoveerd. Het kwam letterlijk uit de lucht vallen. Vleugels kreeg Barça er echter niet van. Integendeel. Ter Stegen moest twee keer handelend optreden om de 1-1 te voorkomen.
Vlak voor rust een tweede goal die uit de lucht kwam vallen. Dit keer was het Aubameyang die goed werk van Memphis doeltreffend wist af te ronden. De twee doelpunten waren de enige acties van Barça die de moete van het vermelden waard waren in de eerste helft. Effectief was het wel.
De tweede helft begon beter. Na drie minuten was het raak. Aubameyang scoorde na wederom uitstekend voorbereidend werk van Dembélé. Ter Stegen besloot vlak daarna om Celta wat tegemoet te komen. Zijn nonchalance werd dankbaar aanvaard: 3-1. Vlak nadat Memphis een zelf verdiende vrije trap en rode kaart voor Celta, net naast mikte, onstond er enige paniek. Araújo en Gavi botsten met elkaar. Gavi bleef direct liggen maar Araújo liep eerst nog 15 meter verder alvorens hij neerviel. Hij ging met de ziekenwagen weg en Gavi met de brancard. Die kon gelukkig terug het veld in, maar Araújo was minder gelukkig. Met een ernstige hoofdblessure werd hij weggevoerd.
Barça leek er niet van in de war. Puig dacht zelfs de 4-1 te scoren, maar de VAR constateerde buitenspel. Luc de Jong mocht vervolgens nog zijn opwachting maken, wat de Barça-fans met gejuicht begroetten. Hij was dichtbij zijn traditionele goaltje, maar kon een mislukt schot van Ansu Fati net niet goed oppikken. Elf minuten blessuretijd bracht ook geen verandering meer in de stand.
Een nuttige, maar zeker geen sprankelende overwinning derhalve voor FC Barcelona.

Opstelling: Ter Stegen, Alves (89. Mingueza), Araújo (68. Lenglet), Eric Garcia, Alba, Frenkie de Jong, Gavi, Dembélé (68. Ansu Fati), Memphis, Torres (46. Puig), Aubameyang (84.Luc de Jong)

30. 1-0 Memphis
41. 2-0 Aubaneyang
48. 3-0 Aubameyang