Nieuws April 2022

03-04

Fc Barcelona - Sevilla 1-0

Barça tegen Sevilla voor de voorlopig tweede plek op de ranglijst. Het begon slecht voor FC Barcelona. Reeds na één minuut  was het de paal die redding moest brengen na een kopbal van Piqué. leek  Busquets te moeten worden vervangen na een ongelukkige botsing, waarbij ook Piqué was betrokken. Maar Busquets keerde toch weer terug.
De eerste klans werd door Ferran Torres gecreëerd, maar zijn schot ging net naast. In de twaalfde minuur gevolgd door een kopbal over door Frenkie de Jong. Barça was sterker in de beginfase, maar speelde ook voorzichtig. Waardoor het nog geen grote kansen wist te creëeren. Tegen de minst gepasseerde verdediging van de Primera Division bleek dat niet zo eenvoudig. Even leken Aubameyang en ook Dembélé nog een gaatje te vinden, maar die bleken ook te klein om te scoren. De rust brak derhalve aan met een 0-0 stand.
De tweede helft begon met wat minder schaakspel. Halve kansen aan beide kanten leken een voorbode voor een meer energiek vervolg. Toch duurde het tot minuut 63 voordat Pedri een goede kans kreeg. De keeper van Sevilla was echter een sta in de weg. Vlak daarna was het Ferran Torres die net naast mikte.
Barça kwam dichter bij het doel, maar moest ook oppassen voor de counters, waar Sevilla op loerde. In minuut 69 was Piqué dicht bij een goal, maar nu bracht de paal redding voor Sevilla. Ook Dembélé was bijna trefzeker.
Ook Ferran Torres dacht te scoren met een kopbal, maar doelman Bono van Sevilla liet zien waarom hij op weg is naar de Zamora, de prijs voor de minst gepasseerde doelman. Een doelpunt kon haast niet uitblijven en die kwam er dan ook. Het was de sterk spelende Pedri die in minuut 73 de ban brak met een prachtig geplaatst schot.
Sevilla probeerde het nog wel, maar wist ook niet het doel te vinden. Een terechte en belangrijke overwinning voor  Barça dat de tweede plek veroverde in de Primera Divsion.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Dani Alves, Araujo, Piqué, Jordi Alba, Frenkie de Jong (73. Gavi), Busquets, Pedri, Dembélé (90. Nico), Aubameyang (81. Memphis), Ferran Torres