Nieuws September 2017

23-09

Girona - Barça 0-3

FC Barcelona heeft op zaterdagavond ook de zesde competitiewedstrijd met een zege af weten te sluiten. Hierdoor gaat het na 6 duels met 18 punten aan de leiding in La Liga, met nog altijd 7 punten voorsprong op aartsrivaal Real Madrid. In de Catalaanse derby tegen Girona won Barça 0-3.

 Barça bezocht het Girona-stadion al vaak in de Copa Catalunya, maar de ontmoeting in de competitie was een onwennige. Barça speelde dominant en sterk in Girona, maar had wel twee eigen goals nodig om tot de 0-3 eindstand te komen. De openingstreffer was een eigen goal van Aday Benítez, die een schot sterk van richting veranderde.

Girona was na de sterke openingsfase niet in staat het tempo bij te benen. Keeper Iraizoz maakte een tweede eigen goal, en Luis Suárez vervolmaakte het doelpuntenfestijn door ondanks zijn matig vorm een schitterende assist van Roberto tot goal te promoveren. Barça zag een dapper Girona, maar overleeft desondanks zonder veel moeite.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, Mascherano, Umtiti, Roberto; Iniesta ('80 Denis), Paulinho ('60 Busquets), Rakitic; Vidal ('81 Gomes), Messi, Suárez