Nieuws Juli 2012

09-07

Gras trainingsveld vervangen

Het gras van een aantal velden bij de Ciutat Esportiva Joan Gamper is vervangen en weer klaar voor een nieuw seizoen. Ook het trainingsveld van het eerste elftal van FC Barcelona is vervangen met hetzelfde type gras als in Camp Nou. Het grasveld is gekweekt in Bordeaux.

Naast het aanbrengen van de 13.500 m² nieuw gras is ook de ondergrond verbeterd om de wortelgroei van het gras te stimuleren met 810 m³ organisch materiaal, 14 ton zand en 5 ton mest- en voedingsstoffen. Het werk is op 27 juni begonnen en 9 juli afgerond. Het nieuwe gras krijgt tot 21 juli tijd om te groeien en te hechten aan de ondergrond. Vanaf 23 juli is het hoofdveld weer beschikbaar voor de trainingen van het eerste elftal van Tito Villanova. Tot die tijd zal de nieuwe coach van Barça gebruik maken van veld 2.

Naast het vervangen van een aantal velden wordt ook de kleedkamer van Barça B gerenoveerd. Dat is de eerste stap naar het creëren van aparte kleedkamers voor alle jeugdelftallen van La Masía.

De fitnessruimte van het Ciutat Esportiva wordt met 200 m² uitgebreid om ruimte te maken voor nieuw materiaal en apparatuur dat nodig is om ervoor te zorgen dat de spelers maximaal voorbereid zijn op het nieuwe seizoen. En als laatste wordt er ook aan de toeschouwers van de jeugdopleiding wordt gedacht. Voor hen is een bar en toilet faciliteiten gecreëerd.