Nieuws Januari 2011

29-01

Hercules-Barça 0-3

Barça moest naar Alicante om het op te nemen tegen Hercules, waar eerder in het seizoen in Camp Nou van werd verloren. Een moeilijke taak voor de mannen van Guardiola. Barça speelde niet zijn beste eerste helft van het seizoen maar ze kwamen nagenoeg niet in de problemen. Aanvallend kwam Barça weinig in echte scoringspositie, maar creëerde wel een paar kansjes. Een mooie aanval, een één-twee tussen Messi en Villa, werd gered door Calatayud, de doelman van Hercules die Piet Veldhuizen op de bank houdt. Ook een hard schot van Pedro wordt getoucheerd door de doelman van Hercules. De eerste helft kreeg de thuisploeg een hele grote kans. Trezeguet wist vlak voor het doel de bal niet gecontroleerd op doel te schieten. Valdés zag de bal net langszij hobbelen. Even leek het erop dat de blaugranas de kleedkamer met een 0-0 gelijkstand in zouden gaan. Tot 2 minuten voor het einde Pedro toch de openingtreffer wist te maken. Xavi zag de aanvaller rechts op de rand van de 16 goed vrij staan. Zijn inzet ging hard in de korte hoek binnen. Pedro heeft nu al 6 achtereenvolgende duels gescoord voor Barça.

De tweede helft kwam Barça een stuk beter uit de verf. Al snel leek dan ook de voorsprong verdubbeld te worden maar een goal van Pedro werd afgekeurd vanwege buitenspel. Messi kreeg ook een aantal kansen maar zijn schoten waren nog niet doeltreffend. De Argentijn zag de bal rechts en links langs het doel gaan. Ook doelman Calatayud voorkwam een doelpunt van Messi. Omdat de stand lang maar 0-1 bleef sloop er wel de angst in dat er een gelijkmaker zou komen. De thuisploeg kwam echter niet tot een echte mogelijkheid, en na de tweede gele kaart voor de ingevallen Farinós kwam Barça helemaal niet in de problemen tegen 10 man. Sterker nog, Messi liet zijn grote klasse nog eens zien. Een goede individuele actie werd vervolgd door een mooie schot die via binnenkantpaal binnen knalde. Kort daarop mocht Messi na een mooie aanval de bal ook nog binnen tikken na een voorzet van Alves voor de 0-3. Guardiola voorspelde al een moeilijke avond in Alicante, maar uiteindelijk wist Barça terecht met 0-3 te winnen.

Opstelling Barça: Valdés, Alves, Piqué, Abidal, Maxwell, Busquets, Xavi (87; Keita) , Iniesta (90; Afellay), Messi, Pedro en Villa (87; Nolito)