Nieuws April 2021

28-04

Koeman: ''Koppositie is mooie beloning''

Ronald Koeman sprak een dag voorafgaand aan het competitieduel in eigen huis met Granada op de persconferentie over de comeback van zijn team in La Liga. Bij een overwinning op Granada kan Barça voor het eerst sinds het begin van het seizoen de koppositie pakken in La Liga ten koste van Atlético Madrid. Coach Koeman had de titelstrijd echter al zo goed als opgegeven. 

''Als ik terugkijk had ik het niet meer aan zien komen. Het verschil in punten was erg groot en het is een goede prestatie dat we ons nu in deze situatie bevinden. De koppositie zou een mooie beloning zijn'', sprak de oefenmeester. ''De koploper is wat mij betreft de favoriet en op dit moment zijn wij dit nog niet. Maar mijn spelers hebben de focus om daar te geraken. Iedereen weet dat we er hard voor zullen moeten vechten.''

Koeman ging ook in op de toekomstwensen van Leo Messi en gaf aan dat de keuze bij Messi zelf ligt, een statement dat hij gedurende het seizoen al vaker heeft herhaald. Barça treft Granada in eigen huis op donderdagavond om 7 uur. Na het treffen met Granada zijn er nog 5 competitieduels te spelen.


Foto: www.fcbarcelona.cat