Nieuws April 2016

16-04

Luis Enrique verlegt de focus

Luis Enrique heeft in zijn eerste jaar als hoofdtrainer van FC Barcelona al een moeilijke periode moeten doorstaan, want ook toen had Barcelona te maken met een tijdelijke vormdip. Sinds april is ook dit seizoen Barcelona geen schim meer van de aanvalsmachine die in 2016 op weg leek naar een nieuwe treble. Zondagavond staat de wedstrijd tegen Valencia op het spel, en terwijl Atlético Madrid en Real Madrid de achtervolging hebben ingezet is het dus zaak om weer met drie punten het voetbalweekend af te sluiten. De trainer sprak op de dag voorafgaand aan het duel met de aanwezige pers. ''Op deze momenten hebben we de steun van de fans meer dan ooit nodig''. 

''Er zijn nog steeds twee erg aantrekkelijke competities waarin we voor de prijzen strijden, en dus moeten we ons richten op wat we nog kunnen binnenhalen. We moeten vergeten wat er de afgelopen weken is gebeurd. Voor ons is de aankomende wedstrijd een kans om de slechte vorm te eindigen en koploper van de competitie te blijven.'' Bij Valencia is het al het gehele seizoen onrustig, en de club die vorig seizoen nog als vierde eindigde is inmiddels al bezig met de derde trainer binnen een enkel seizoen. In het Estadio Mestalla eindigde het echter wel 1-1. Enrique hoopt dit seizoen nog prijzen te winnen. ''Ik hoop dat we dit seizoen prijzen kunnen winnen. Ik weet zeker dat de fans ons zullen steunen. Ik ben optimistisch, en denk dat we nog altijd de titel zullen prolongeren.''

Ondanks fysieke ongemakken voor enkele spelers is Enrique van mening dat zijn spelers fit zijn voor de climax van het voetbalseizoen. ''De spelers zijn in goede conditie, en ze zijn volledig hersteld. Het zijn professionals, Er is nog een lange weg die we af moeten leggen, en in de komende zes wedstrijden moeten we effectief zijn, goed voetbal spelen en voorkomen dat we nog meer misstappen maken.'' Enrique geeft de volle steun aan zijn team, door aan te geven dat hij voor geen goud zijn selectie zou willen ruilen met een ander team uit de Spaanse competitie. Of Barcelona de vormcrisis tegen weet te gaan, zal zondagavond blijken, maar Enrique leeft met een goed gevoel toe naar het treffen.