Nieuws Augustus 2012

01-08

Mascherano: “Kan hier nog jaren blijven”

Javier Mascherano heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd tot 30 juni 2016, met een afkoopsom van honderd miljoen euro. Dinsdag tekende hij zijn contract in het kantoortje van President Sandro Rosell in het bijzijn van zijn agent, de vicepresident Josep Maria Bartomeu en de directeur, Andoni Zubizarreta.

De Argentijnse middenvelder, die geweldige prestaties heeft neergezet in verdedigend opzicht sinds hij zich bij Barça voegde, zei na het tekenen van de contractverlenging: “Ik ben heel blij dat een grote club als deze heeft aangeboden om mijn contract te verlengen. Ik ben ervan verzekerd dat ik nog vele jaren hier kan blijven als ik het goed blijf doen.” Mascherano denkt nog lang niet aan stoppen, maar wanneer zijn nieuwe contract eindigt, zal hij 32 jaar zijn. Het beëindigen van zijn carrière in een Barça-shirt hangt volgens hem af van “hoe ik presteer als voetballer.”

Met het oog op het nieuwe seizoen, dat al aan de gang is met de voorbereiding, zei Mascherano: “We hebben hoge verwachtingen en we werken hard.” Over de nieuwe coach, Tito Vilanova, zei hij: “De methoden zijn totaal niet veranderd. De leider is nu Tito Vilanova en hij zal proberen om zijn voetbalmethoden aan te passen aan het team, maar het belangrijkste is dat in de meeste opzichten alles bijna hetzelfde is als voorheen.”