Nieuws Oktober 2012

29-10

Messi ontvangt tweede Gouden Schoen

Lionel Messi heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Gouden Schoen ontvangen. In het seizoen 2011/12 maakte Messi liefst vijftig treffers (vier meer dan Ronaldo) en die prestatie deed geen andere Europese topschutter hem na. De prijs werd hem maandag uitgereikt door niemand minder dan Luis Suárez Miramontes, voormalig speler van Barça. De nu 77-jarige spanjaard won in 1960 de Gouden Bal, de prijs voor beste Europese voetballer.

Messi droeg de trofee op aan zijn ploeggenoten van wie Xavi Hernandez en Carles Puyol aanwezig waren op de ceremonie in Barcelona. ´Het is een prijs voor het maken van doelpunten maar zonder mijn ploeggenoten was dat niet mogelijk geweest', zei Messi. 'Ik deel deze trofee met hen zoals ik altijd doe. Ik strijd niet voor individuele trofeeën maar voor titels. Mijn doelen zijn kampioen worden in de competitie, de Copa del Rey winnen en de Champions League. Dat zijn doelstellingen voor de hele ploeg. Ik kies niet graag tussen het ene en het andere doelpunt, als ik er wat moest schrappen en de mooiste moest overlaten, zouden dat de doelpunten in belangrijke finales zijn, vanwege hun belang. Ik vier mijn doelpunten bijna altijd op dezelfde manier, al heb ik wat speciaals in petto voor mijn eerste doelpunt nadat mijn zoon geboren is”, zegt Messi, die op het punt staat om vader te worden.'

Messi won zijn eerste Gouden Schoen in 2010, toen scoorde hij ´maar´ 34 doelpunten. La Pulga is ook kandidaat om de Gouden Bal te winnen als beste voetballer van 2012. Naast de Argentijn zijn er nog vier spelers van Barça genomineerd, Andrés Iniesta, Xavi, Gerard Piqué en toch enigszins verassend Sergio Busquets.