Nieuws December 2021

15-12

Gouden Lieke en Pedri ontvangen trofee

Lieke Martens heeft in Turijn, uitgereikt door Edwin van de Sar, haar trofee “Golden Woman” ontvangen. Dit naar aanleiding van een schitterend seizoen bij FC Barcelona. Haar eerste woorden waren: “Ik ben erg trots”. En terecht. Als linksbuiten was ze vaak trefzeker en gaf ze menig afgemeten voorzet. Ze werd dit seizoen al eerder uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa (door de Italiaanse krant Tuttosport). Ze vindt het niet meer dan terecht dat het vrouwenvoetbal op deze manier aandacht krijgt: ”Ik draag deze trofee op aan mijn geweldige collega’s”.

Het afgelopen seizoen was erg succesvol: het kampioenschap, de Copa en de Champions League (4-0 winst tegen Chelsea!!). Haar teamgenote Jennifer Hermoso werd tweede in het klassement.

Was het dat dan? Nee, Gouden Pedri mocht de prijs voor de “Golden Boy” ophalen. Spelers die hem voor gingen: Messi, Pogba, Mbappé, Mathijs de Ligt en Haaland. Pedri was bijzonder trots dat hij opvolger was van o.a. Messi: “Een ongelofelijke eer”. Het is een droom om voor Barça te mogen spelen, 1 van de beste clubs van de wereld.

Trots is Barcelona op z’n 2 gouden haantjes. Hopelijk dat ze komend seizoen blessurevrij blijven. Dan gaan we nog wat beleven. Visca Barça!!